EPSOM SUOLA (KARVASSUOLA)

 

Epsom suola (karvassuola) eli magnesiumsulfaatti on erittäin hyvä sekä magnesiumin että sulfaatin lähde niin ihmisille kuin kasveillekin. Epsom suola ei nimestä huolimatta ole ruokasuola vaan sitä käytetään esimerkiksi kylpysuolana.

Magnesium säätelee ihmisessä yli 300 entsyymiä. Se on elintärkeä ja sen saamisen varmistaminen on koettu hyväksi monien eri sairauksien hoitamisessa. Sulfaatti on erittäin tärkeä ihmisen elintoiminnoille. Sulfaatti esimerkiksi auttaa elimistöä puhdistautumaan myrkyistä sekä on tärkeä proteiinien muodostumisessa. Vuonna 2004 Birminghamin Yliopistossa tutkittiin, että sekä magnesium että sulfaatti imeytyvät hyvin ihon kautta.* Täten epsom suolan käyttö kylvyssä tai jalkakylvyssä on erittäin hyvä tapa nostaa elimistön magnesium- ja sulfaattipitoisuuksia.

 

KUOLLEENMEREN SUOLA

 

Kuolleenmeren suolaa voi käyttää myös ruokasuolana, mutta myymämme suola on tarkoitettu nimenomaan kylpysuolaksi. Kuolleenmeren suola sisältää luonnon mineraaleja: magnesiumia, natriumia, kalsiumia, kaliumia sekä myös pieniä määriä jodia, rautaa, sinkkiä, kuparia, kultaa sekä hivenaineita.

Kuolleenmeren suolalla on samantapaisia terveysvaikutuksia kuin epsom suolallakin. Kuolleenmeren suola esimerkiksi lisää aineenvaihduntaa, auttaa rentoutumiseen ja on apuna erilaisissa iho-ongelmissa.

 

RUOKASOODA

 

Ruokasooda on hyvin monipuolinen joka kodin tärkeä tuote. Sitä voi käyttää niin leipomisessa kuin siivoamisessa. Lisäksi se on erittäin hyvä veden happamuuden vähentäjänä ja lisää esim. kylpyvedessä veden alkalisuutta. Ruokasoodalla on puhdistava vaikutus ja jättää ihon pehmeäksi.

                

              

                   

                         

* Epsom Salt Council: Report on Absorption of magnesium sulfate (Epsom salts) across the skin. Dr RH Waring, School of Biosciences, University of Birmingham. B15 2TT, U.K. 2004. http://www.epsomsaltcouncil.org/articles/report_on_absorption_of_magnesium_sulfate.pdf